Navigatie

Speciale DEALS voor het najaar!

×
  • Gratis verzending vanaf €39,-
  • Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Niet goed, geld terug garantie

Terug naar de blog

De baby bolderkar een hype of here to stay?

Het is een zonnige zaterdagmiddag in het park, en terwijl je geniet van een wandeling, valt er iets op… Niet alleen de vertrouwde kinderwagens en buggy's domineren het pad, maar steeds vaker zie je ook bolderkarren vol met kinderen. Gevuld met picknickmanden, speeltjes en natuurlijk de kleintjes zelf, lijken deze opvouwbare karren het nieuwe favoriete vervoersmiddel voor ouders te worden. Maar wat is de reden achter deze trend? Is de bolderkar een hype die binnenkort weer voorbijgaat, of is het een waardige vervanger voor de traditionele kinderwagen, duowagen of buggy?

De Opmars van de Bolderkar

De bolderkar, die vroeger vooral werd gebruikt om spullen te vervoeren naar het strand, lijkt nu een tweede leven te hebben gekregen als hét vervoersmiddel voor gezinnen. Waar je vroeger voornamelijk kinderwagens en buggy’s zag, is de bolderkar nu een veelgezien alternatief. Ze zijn er in alle soorten en maten, vaak opvouwbaar en voorzien van handige opties zoals een duwstang, eetplankjes, bekerhouders of zelfs zonneschermen. Het gemak waarmee je meerdere kinderen én spullen in één keer kunt meenemen, maakt de bolderkar steeds populairder. Maar wat maakt deze kar zo aantrekkelijk, en waar moet je op letten als je er een wilt aanschaffen?

Voordelen van de baby bolderkar

  1. Veelzijdigheid en Ruimte: Een van de grootste voordelen van een bolderkar is de ruimte. Terwijl een kinderwagen of buggy beperkt is in wat je kunt meenemen, biedt een bolderkar voldoende ruimte voor meerdere kinderen, boodschappen en andere benodigdheden. Dit maakt het ideaal voor een dagje uit naar het park, strand of zelfs een dierentuin.
  2. Opvouwbaarheid: Moderne bolderkarren zijn opvouwbaar en makkelijk mee te nemen in de auto. Dit maakt ze een handige optie voor gezinnen die vaak onderweg zijn. Na gebruik kun je de kar eenvoudig inklappen en opbergen, iets wat met een grote kinderwagen vaak minder makkelijk gaat.
  3. Comfort voor de Kids: Kinderen vinden het vaak heerlijk om in een bolderkar te zitten. Ze hebben meer bewegingsvrijheid dan in een kinderwagen, kunnen gezellig naast elkaar zitten, en hebben genoeg plek om te spelen of even lekker te liggen. Voor ouders met meerdere kinderen is het ideaal: iedereen kan gezellig samen in de kar.
  4. Stevig en Stabiel: Een bolderkar is meestal stabieler dan een buggy, vooral op oneffen terrein zoals in het bos of op het strand. De brede banden zorgen ervoor dat je zonder moeite over zand, gras of stenen kunt rijden, zonder dat de kar omvalt. Dit geeft een veilig gevoel, zeker als je meerdere kinderen vervoert. Door de brede basis en het feit dat de meeste karren uitgerust zijn met veiligheidsgordels hoef je je geen zorgen over de veiligheid te maken. 
  5. Accessoires en Extra’s: Van zonneluifels en regencovers tot bekerhouders en extra opbergruimte, bolderkarren zijn vaak uitgerust met diverse accessoires die het gebruiksgemak verhogen. Dit maakt ze extra aantrekkelijk voor ouders die op zoek zijn naar een alles-in-één oplossing.

Nadelen van een baby bolderkar

  1. Minder Wendbaar: Hoewel bolderkarren geweldig zijn voor ruime omgevingen zoals parken of stranden, kunnen ze onhandig zijn in drukke of smalle ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan een winkelstraat of een smal trottoir. In zo'n situatie is een buggy of kinderwagen vaak makkelijker te manoeuvreren.
  2. Beperkte Ergonomische Ondersteuning: Bolderkarren bieden meestal niet de ergonomische ondersteuning die een kinderwagen wel biedt, vooral voor heel jonge baby’s. Kinderwagens zijn vaak ontworpen met het comfort van de baby in gedachten, met verstelbare ligstanden en demping die speciaal zijn afgestemd op het lichaam van de baby. 
  3. Minder Bescherming: In een bolderkar zitten kinderen vaak iets minder beschut dan in een kinderwagen. Dit kan vooral een nadeel zijn bij slecht weer. Hoewel je kunt kiezen voor een regencover, biedt een kinderwagen over het algemeen betere bescherming tegen wind, regen en kou.
  4. Toezicht Houden: Maak je gebruik van een bolderkar zonder duwstang, dan hou je natuurlijk minder makkelijk je kindje(s) in het oog. Zorg er altijd voor dat ze veilig in de wagen zitten en een gordeltje dragen. 

Een waardige vervanger of enkel een aanvulling?

Of de bolderkar een waardige vervanger is voor de traditionele kinderwagen, duowagen of buggy, hangt dus sterk af van je levensstijl en persoonlijke voorkeuren. Voor gezinnen die vaak op pad zijn, vooral naar plaatsen waar veel bagage en meerdere kinderen tegelijk moeten worden vervoerd, kan een bolderkar een uitstekende keuze zijn. Het is een veelzijdige en praktische oplossing voor dagjes uit, waarbij comfort en gemak voorop staan. Aan de andere kant, voor dagelijks gebruik in de stad of voor het vervoeren van pasgeborenen, blijft de traditionele kinderwagen of buggy vaak de betere keuze vanwege het gemak en de bescherming die ze bieden.

Wat wel vaststaat, is dat de bolderkar voorlopig niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Ze hebben hun plek veroverd en bieden een verfrissende aanvulling op het brede scala aan opties dat ouders tegenwoordig hebben. Dus, de volgende keer dat je in het park bent, wees niet verrast als je nog meer van deze vrolijk gevulde karren ziet langskomen. De bolderkar is here-to-stay, en wellicht een overweging waard voor jouw volgende dagje uit met de kinderen.

Heb je nog vragen?

Toch nog prangende vragen over de voor- of nadelen van een bolderkar? Of zie je, tijdens je tripje naar het park, door de bomen het bos niet meer? Dan neem gerust contact op met onze deskundige klantenservice of kom gezellig langs in een van onze winkels. We helpen je graag met al je vragen!

Liefs MamaLoes

Terug naar de blog